Fitters, A.J.M.

Accommodatie

Onbekend

Met te weinig tempo toch een mooie overwinning voor Tieke Dames

Nadat we afgelopen zaterdag met Da1 en Da2 zijn gaan krulbollen, op een scheve baan en met bollen die niet wilden krullen, is het deze zaterdag weer tijd om onze voeten te laten spreken. De tegenstander van vandaag is het voor ons onbekende RKAVV. Zij positioneren in de onderste regionen van de ranglijst, maar dit wil niet altijd iets zeggen. Hun voorbereiding was desalniettemin behoorlijk serieus! Op tijd vertrekken naar Tieke, om daar bij “Munk” heerlijk te lunchen en de wedstrijd te bespreken.

Nadat het sein ‘brandmeester’ was gegeven, zagen we tot onze grote verbazing dat ons stopcontact al in gebruik was genomen. En wel door een mega gettoblaster van onze tegenstanders. Gelukkig hadden zij bij hun kleedkamer nog een stopcontact gevonden, zodat wij onze wekkerradio ook aan konden zetten.

In de bespreking kwam onze trainer nog even terug op de wedstrijd in en tegen Rhoon (waar is eigenlijk dat verslag…………). Er kwamen hierbij woorden voorbij zoals; collectief falen, en ja, helaas was dat ook gewoon zo. Reden genoeg om ons vandaag te herpakken!!!
                Maud             Roos
Op de bank: Kylie, Soof en Yannick (voor haar debuut in het 1e na goed traingswerk)
Nico gaf aan dat Maud moest proberen naar de tennis toe te spelen in verband met de zon, want misschien is de zon in de tweede helft wel gaan liggen. Op deze prachtige dag had niemand dat verwacht, dus waren we er wat mee aan het grappen. Maar niets was minder waar. Toen we bij rust naar binnen gingen, scheen de zon nog, toen we buiten kwamen was het bewolkt, hihi.

Tieke Dames begonnen fel aan de wedstrijd. Er werd de eerste 10 minuten goed druk gezet, wat al snel resulteerde in een aantal kansjes. Het leek erop dat er snel een doelpunt zou vallen, maar het tegendeel was waar. We werden iets te makkelijk, het baltempo in balbezit ging omlaag en bij balverlies werd er te langzaam druk gezet. Op deze manier gaven we de tegenstanders de kans om te gaan voetballen.
Na een omzetting op het middenveld (wie nou welke tegenstander moest pakken) herpakten we onszelf en ging het baltempo weer wat omhoog. Na een aantal gevaarlijke corners van Roos of Carmen, viel er nu toch een doelpunt uit een corner. Deze werd prima genomen door Carmen en belandde op Maud haar hoofd. En ja hoor, eindelijk na 5 jaar kopt ze de bal binnen zoals Nico vind dat het moet.  (was dit nu bewust of was die nek gewoon stijf zodat ze hem niet kon schampen?? Hoe dan ook, de trainer mag vaker een nek masseren). De 1-0 stond op het digitale scorebord, oh nee, die is nog niet klaar!
Na dit doelpunt werd er met meer vertrouwen gevoetbald, maar er werd te weinig gezocht naar de buitenkanten. In het centrum was het erg druk en dus moeilijk om daar doorheen te komen. Toch kwamen we tot 2x toe oog in oog met de keepster van RKAVV. We wisten dat ze lang was, maar dat ze ook nog inspector gadget armen en benen had, hadden we nog niet gezien. De eerste keer was het Maud. Na een mooie pass van Roos over de verdedigster heen, liep ze door op de keepster. De keepster stond buiten haar 16-meter gebied, dus mocht ze de bal niet met haar handen pakken. Maud probeerde haar links te passeren, maar daar kwam dus die Go-Go-Gadget leg tevoorschijn. Prima keeperswerk! De tweede keer was het Roos die het mocht proberen. Binnen het 16-meter gebied probeerde Roos langs de rechterkant te passeren. Ongelooflijk maar waar, Go-Go-Gadget arm en ja hoor de bal werd voor de voeten van Roos weggepakt. Opnieuw prima keeperswerk!
Af en toe kwam RKAVV met de lange bal voor onze goal, maar door goed verdedigingswerk of keeperswerk werden ze niet echt gevaarlijk. Liza voetbalde goed mee rond de 16, dit gaf een ogenschijnlijke rust voor de verdediging.
Ook Carmen kreeg in de eerste helft nog een mogelijkheid. Door goed combineerwerk van Lisa en Roos, kon Roos de voorzet geven die 2e paal kwam. Daar stond Carmen, die goed was meegelopen, maar schoot de bal over.
Vlak voor rust werd het dan toch nog 2-0. Roos zette haar actie in op de linkerkant en keek goed rond zich. Daar waar zij misschien ook wel zelf had kunnen schieten, legde ze de bal prima opzij naar de meegelopen Maud. Zij gleed samen met haar tegenstander naar de bal, maar was er net wat eerder bij. Met deze stand gingen we een bakje thee drinken.

In de rust werd een wijziging doorgevoerd. Buuze werd er af gehaald (knieklachten), hiervoor in de plaats kwam Kylie in het veld. Zij kwam in de punt te staan naast Roos, waardoor Maud een linie zakte naar de aanvallende middenvelder positie.

De tweede helft gaf eigenlijk een beetje hetzelfde beeld als de 1e helft. Het baltempo van de Tieke Dames was wat te laag en RKAVV probeerde er uit te komen met lange ballen. Deze werden wel iets gevaarlijker toen er een lange, sterke spits in kwam. Zij was balvast en kon voor iets meer gevaar zorgen dan haar voorganger. Maar achterin werd er goed gecommuniceerd met elkaar, dus echt gevaarlijk is RKAVV niet geweest. Tieke Dames daarentegen wel. Kylie kwam net wat kracht en/of snelheid tekort om dat laatste tikje te geven voor een goal. Maar even later maakte zij toch nog haar doelpunt. Na doorkomen van Maud aan de rechterkant, kreeg zij de kans om uit te halen. De keepster keerde de bal goed, maar Kylie stond scherp en reageerde alert op deze terugkomende bal. De 3-0 was een feit! (dit doelpunt was speciaal voor Guust! Beterschap!)
Er werden nog twee wijzigingen doorgevoerd. Soof kwam er in voor Nouk, Mak schoof hierdoor terug naar voorstopper en Soof kwam op verdedigende middenvelder positie. Yannick kwam er in voor Carmen, Kylie werd hierdoor rechtshalf en Yannick kwam in de punt. Er lag veel ruimte achter de verdediging van RKAVV en met de inbreng van Yannick (die snel is) probeerden we op deze manier nog een doelpunt bij te maken. Yannick veroorzaakte nog een vrije trap net buiten de 16. Deze werd maar net naast geschoten door Roos. Het fluitsignaal klonk en de 3 punten zijn binnen!

Als het baltempo van de Tieke Dames hoger was geweest, hadden we hoogstwaarschijnlijk meer kunnen scoren. Maar al met al hebben we ons herpakt met een mooie overwinning! Aansluiting in de subtop blijft!
Nadat we de medaillion van man of the match eigenlijk beetje vergeten waren, is deze uiteindelijk gegeven aan: Maud.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DHZ op het programma, deze staan 1 plaats onder ons. Dus bij winst wordt het gat tussen de subtop en de middenmoot groter. Voor deze wedstrijd geef ik de pen aan: Nr. 8, Carmen!

Reporter: Nr. 13 (Maud)