Claessen, R.

Accommodatie

Onbekend

Na de verre uitwedstrijden tegen Oranje Nassau in het hoge noorden, op ons sportpark te IJzendijke de thuiswedstrijd tegen mede promovendus Stedoco.

Nog nooit in de bijna 10 jaar oude geschiedenis van "De Dames" wonnen wij van de kampioen van vorig seizoen in de 1e klasse A.

De Zuid-Hollandse dames wisten dit prille seizoen al 4 punten te pakken door winst tegen Jong PEC Zwolle en een gelijkspel tegen Heerenveen. Met vertrouwen konden zij richting Zeeuws-Vlaanderen afreizen om de voorsprong van 2 punten op ons te vergroten.

De eerste 3 competitiewedstrijden voetbalden we redelijk goed, creëerden voldoende goede kansen en gaven niet al te veel weg. Helaas wisten we niet vaak genoeg het net te raken, waardoor we met 2 punten onszelf tekort hadden gedaan.

Groot aantal supporters zag in het zonnetje de volgende dames aan de aftrap verschijnen; Marloes, Maud, Stephanie, Roos, Bo, Carmen, Thea, Kelly, Lisa, Lora en Mak.

Karen, Nouk en Annick namen plaats op de bank.

Vorig seizoen speelden we 2 maal gelijk tegen Stedoco. Winst zou wel eens leuk zijn. Bij de bespreking klonk het heel logisch; zudder kom'n van Hoornaar en wudder lus'n hern hornaet, dus we vret'n ze op!

De eerste helft leek er niet veel honger te zijn naar een overwinning, vis of wat dan ook...

Vrijwel alle duels werden verloren, onrust aan de bal, weinig beweging zonder bal, verkeerde keuzes, slechte passes en vooral de felheid ontbrak.

De dames uit Hoornaar kwamen sterker uit de startblokken en een goede kopbal uit een corner van Stedoco wist Marloes gelukkig te keren.

Nog geen 10 minuten bezig of de 2e corner draaide gevaarlijk het doelgebied in. Mak en Roos wilden beiden de bal weg koppen, maar kwamen hard met de hoofden tegen elkaar in botsing. Roos werd hiermee roodharig in het kwadraat en de EHBO-koffers waren niet aan te slepen.

Met het hoofd in het verband en een nieuw shirt kon zij gelukkig de wedstrijden uitspelen!

Ook hierna kwamen we weinig in het spel voor en creëerden geen kansen.

De bezoeksters kwamen af en toe gevaarlijk door. Het was dan ook niet onverdiend dat Stedoco op 0-1 voorsprong kwam. Een hard schot vanaf de 16 werd gepareerd door Marloes maar kwam onfortuinlijk voor de voeten van de nr.9 van de rood/zwarten.

Door adequaat ingrijpen van Marloes en Maud wisten we ons verder voor rust nog enigszins staande te houden.

Met gepaste schaamte zochten we na 45 minuten en wat blessuretijd de kleedkamer op.

Wat we hier hadden laten zien was uiteraard niet acceptabel voor een trainer. Dit werd dan ook op verschillende manieren duidelijk gemaakt.

Ergernis was begrijpelijk om het feit dat er geen duel werd gewonnen en de bezoekster vele malen feller waren.

Met gebogen hoofden over ons bakje thee realiseerden we uit een ander vaatje te moeten tappen om de winst naar ons toe te trekken.

De maandag training zonder ballen was voor velen geen prettig vooruitzicht.

Vanaf het fluitsignaal begonnen we in ieder geval qua inzet veel feller en hadden we duidelijk het gevoel iets recht te moeten zetten.

Dit resulteerde binnen enkele minuten op een grote kans. Doorkoppen op het middenveld waarna de bal net over een verdedigster viel en Kelly op rechts de bal kon meenemen. Zij hield knap het overzicht en legde terug op Carmen die goed positie had gekozen in de 16. Een lage schuiver in de hoek aan de eerste paal leverde de gelijkmaker op.

Met vechtlust en sneller druk zetten, was de 2e helft een contrast met de 1e helft. We gingen verder op zoek naar doelpunten met nog niet zozeer fraai voetbal, maar met meer inzet. Goede combinaties zoals in de vorige wedstrijden kwamen er nog niet uit, maar kwamen dichter in de buurt van de keepster van Stedoco.

Het zat ons niet mee wanneer een speelster van Stedoco overduidelijk hands maakte in het 16-metergebied. De scheidsrechter, die voor het eerst een wedstrijd van dames floot, had het blijkbaar niet gezien of anders beoordeeld.

Aan de andere kant hadden wij het geluk dat een schot van een meter of 20 onderkant lat raakte en Marloes de bal kon pakken. Of de bal de doellijn was gepasseerd was vrij lastig te zien. De meningen daarover waren verdeeld, scheidsrechter kon het in ieder geval van grote afstand zeker niet zien.

Niet veel later ontstond nog een goede kans voor de bezoeksters om op voorsprong te komen. Miscommunicatie centraal in de defensie leverde een 1 op 1 situatie op voor een spits van Stedoco. Marloes kwam tot ieders opluchting aan IJzendijke zijde als winnaar uit de strijd.

Met nog een klein kwartiertje te spelen op deze warme nazomermiddag gingen we op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen.

Roos miste daarbij een goede kans alleen op de keepster, maar kon het niet veel later toch goedmaken.

Een ingooi aan de linkerkant naar Roos, waarna ze handig wegdraaide bij haar tegenstandster. Thea stond randje 16 klaar om de bal te ontvangen. Met links wist zij een gaatje te vinden en schoot knap laag in de verre hoek raak. 2-1. Restte ons nog 5 minuten dichthouden om de eerste 3-punter binnen te slepen.

Zoals we heel de 2e helft streden, werd met ziel en zaligheid de voorsprong verdedigd.

Gelukkig wisten we onze belabberde eerste 3 kwartier te herstellen. Zodoende klimmen wij naar plaats 7 en kunnen wij ons met trainingen MET bal voorbereiden op de uitwedstrijd naar Jong PEC Zwolle. Het talententeam dat met 6 punten op plaats 5 staat, ontvangt ons in Overijssel om 17:00.