Zwan, R.W. van der

Accommodatie

Onbekend

Vandaag opnieuw een mijlpaal in het inmiddels tiende! seizoen van de Tieke dames. De eerste competitiewedstrijd in de hoofdklasse zaterdag staat op het programma!

Rond de klok van half 11 werd er verzameld om af te reizen naar Leiderdorp. Bijna een thuiswedstrijd, zo dichtbij! Dit vergeleken met de toekomstige uitwedstrijden die nog op het programma staan. RCL is de tegenstander. In het verleden hadden we tegen het tweede team van RCL al gespeeld, het eerste was echter een nieuwe krachtmeting. Vorig jaar eindigde RCL op een verdienstelijke 4e plaats in de hoofdklasse.

Nadat we in de beker goed gepresteerd hadden (1x gelijkspel en 2x winst) stapten we met goede moed de bus in.

De zenuwen waren ietwat meer aanwezig dan normaal. Op een enkeling na had nog niemand ooit in de hoofdklasse gespeeld! De tegenstander werd dan ook niet onderschat.

Na de omkleedsessie waarvan we u de foto's zullen besparen kon trainer Guust zijn woordje doen en begonnen we aan de warming-up en vervolgens aan de wedstrijd.

De volgende 11 zouden starten: interim keepster Maud, Stephanie, Carmen, Bo, Marjolein D., Marjolein de M., Lisa, Thea, Kelly, Lora en Roos. Op de bank namen plaats: Yente, Karen en Nouk

We begonnen iet wat nerveus aan de wedstrijd maar al snel kwamen we redelijk goed in ons spel. Er werd achterin goed rond gespeeld en op het middenveld en voorin werden duels aangegaan. Binnen een paar minuten was er dan ook al een grote kans voor Carmen. Na een dieptepass wist ze zich vrij voor het doel te manoeuvreren en een schot op goal te lossen. De keepster wist de bal echter net naast te tikken. RCL kreeg echter ook kansen, die gelukkig niet in een doelpunt resulteerde. Zo wist Maud een 1 op 1 actie te stoppen en kon Mak een voorzet vanaf rechts weg koppen. Op het middenveld was het af en toe wat chaotisch maar RCL maakte hier te weinig gebruik van.

Halverwege was het dan toch raak voor de Tieke dames. Kelly en Thea zetten goed druk op de achterste linie van RCL. De bal werd door de centrale verdedigster verspeeld en Thea liep op het doel af en schoot beheerst binnen, 0-1! Dit hadden we vooraf niet verwacht! Toch zakten we na de behaalde voorsprong wat in. Niet veel later werd met een crossbal de snelle en behendige rechtsbuiten van RCL aangespeeld. Zij won haar duel en de bal kwam na een kluts voor de voeten van de fysiek sterkte spits van RCL. Deze aarzelde niet en schoot de bal knap onderkant lat binnen. 1-1. Met deze stand gingen we de rust in.

In de tweede helft kwam Nouk er in voor Lora. Het spelbeeld bleef ongeveer gelijkaardig aan dat van de eerste helft: kansen voor beide ploegen. Toch was het weer Thea die IJzendijke weer op voorsprong bracht. Na een snelle ingooi van Marjolein D. op Carmen maakte Carmen een mooie actie op links. Na verschillende verdedigers te omspelen (en waarbij goed voordeel werd gegeven door de scheidsrechter) wist ze de bal klaar te leggen voor Thea. Deze schoot hem met haar chocoladebeen binnen, 1-2! RCL had hier tien minuten later toch weer een antwoord op. Na een lange bal die tussen verdediging en keeper in viel wist de spits van RCL haar duel te winnen te keepster Maud te verslinden. Helaas, 2-2.

Niet veel later raakte Bo ongelukkig geblesseerd doordat ze een trap op haar enkel kreeg, ze moest het veld verlaten. Karen kwam voor haar in het veld. Kort daarna verving Yente Marjolein D.

Naar mate het einde van de wedstrijd naderde kwam er voor beide ploegen veel ruimte. Conditioneel zaten een heleboel speelsters er doorheen. Nog een stuk of drie grote kansen voor de Tieke dames werden niet goed afgemaakt. In de laatste minuut werd er door de scheidsrechter, die tot op dat moment zeer goed floot, onterecht gefloten en een vrije trap gegeven aan RCL, net buiten de 16. Gelukkig wist Maud haar doel verder schoon te houden. Het bleef 2-2.

Vooraf hadden we getekend voor deze uitslag. Achteraf had er toch meer in gezeten als we net wat meer scherpte zowel voor als achterin hadden gehad op de juiste momenten. Maar misschien al met al toch een terechte uitslag.